(+30) 6976834074

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΟ Πόρος παρά τη μικρή του έκταση, διαθέτει πολλές παραλίες, που σχεδόν όλες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας, κατάφυτης ακτογραμμής του νησιού.

Οι περισσότερες είναι κοντά στην Πόλη και έτσι μπορεί κάποιος να πάει σε αυτές σε λίγη ώρα με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το ποδήλατο, ή με τα πόδια, αλλά και με βαρκάκια από το λιμάνι.

Μετά το γεφυράκι της Διώρυγας, αριστερά και προς τα δυτικά ο παραλιακός δρόμος περνά από την Πέρλια και συναντά διαδοχικά το Μικρό Νεώριο, το Μεγάλο Νεώριο, το Λιμανάκι της Αγάπης και το Ρωσσικό Ναύσταθμο, πολύ όμορφες παραλίες στις οποίες τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και οι οποίες βρίσκονται στον όρμο του Πόρου.

Ακριβώς στο γεφυράκι της Διώρυγας, δεξιά μας, υπάρχει η πιο κοντινή παραλία της πόλης του Πόρου. Πρόκειται για μία αμμουδερή, οργανωμένη παραλία που ονομάζεται Κανάλι.

Μετά το γεφυράκι της Διώρυγας, δεξιά ο παραλιακός δρόμος συνεχίζει, προς τα ανατολικά και συναντά διαδοχικά το Ασκέλι και το Μοναστήρι, δύο πολύ γραφικές και πεντακάθαρες παραλίες, που βλέπουν στο ανοικτό πέλαγος.

Μετά το Ασκέλι και λίγο πριν το ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ο παραλιακός δρόμος διακλαδίζεται αριστερά και ανεβαίνει προς το Ναό του Ποσειδώνα. Λίγο μετά το Ναό υπάρχει διακλάδωση στα δεξιά του δρόμου, που κατεβαίνει και μας οδηγεί σε ένα κλειστό μικρό όρμο, πολύ γραφικό, στον οποίο βρίσκεται η όμορφη παραλία της Βαγιωνιάς.

Εκτός από τις προηγούμενες παραλίες που βρίσκονται μέσα στο νησί του Πόρου, απέναντι στο Γαλατά, στην περιοχή του Λεμονοδάσους, που Διοικητικά ανήκει στο Δήμο του Πόρου, υπάρχουν οι αμμουδερές παραλίες της Πλάκας και της Αλυκής, που άξίζει κάποιος να τις επισκεπτεί.


Σε όλες τις παραλίες υπάρχουν beach bar και επιπλέον στο Νεώριο και στο Ασκέλι, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.